Persoonlijke ontwikkeling

Geef je ontwikkeling vorm en vaart.

Als jouw talenten en kwaliteiten tot hun recht komen in je werk en in je privéleven, voel je je sterk en kun je de wereld aan. Investeren in je ontwikkeling draagt dan ook bij aan je persoonlijk welbevinden. Mis je op dit moment de passie in wat je doet, of weet je niet precies wat je wilt? Wil je je leiderschapsvaardigheden versterken? Zou je graag effectiever vergaderen en tot besluiten komen? Of ben je ondernemer en zoek je een klankbord? In het OntwikkelingsAtelier geef je je ontwikkeling vorm en vaart.

Ontdek je passie en talent

Mis je de passie in wat je doet? Heb je het gevoel dat je vastzit en weet je niet hoe je verder moet? In het OntwikkelingsAtelier werken we een-op-een aan je persoonlijke ontwikkeling, of het nu om een loopbaanvraagstuk gaat of om je privéleven. Ontwikkelen is ontwarren. Wij helpen je om vanuit een verknoopte situatie het touw af te wikkelen, en vrij te maken wat het insnoerde: je passie, talent en kwaliteiten.
Samen ontdekken we wat jouw kracht is. Ook leer je blokkades weg te nemen.
In het OntwikkelingsAtelier vind je creativiteit én structuur. Het resultaat: een doelgericht plan voor de toekomst waar je met plezier en energie aan werkt.

Versterk je leiderschapsvaardigheden

 

In het OntwikkelingsAtelier bekijken we samen welke leiderschapskwaliteiten je al hebt en welke je kunt versterken. Je ontdekt hoe je verschillende leiderschapsstijlen kunt inzetten om je doelen te bereiken. Daarbij kijken we ook naar het team waaraan je leidinggeeft. Welke eigenschappen en talenten hebben de teamleden? Welke stijl past daarbij? En hoe kun je de rijkdom van je team optimaal benutten? Daarnaast is er aandacht voor persoonlijk leiderschap: je vermogens en krachten inzetten voor jouw doel. Het resultaat: je geeft effectief leiding aan jezelf en anderen, je weet de krachten van je team te bundelen en je mensen te boeien en aan je te binden.

 

Leer de kunst van het vergaderen tot in de puntjes beheersen

De kunst van het vergaderen is om gezamelijk tot afstemming en besluiten te komen. Hoe stel je de agenda goed op, hoe inspireer en motiveer je deelnemers, hoe gebruik je de gezamelijke kennis en kunde effectief, hoe kom je tot creativiteit, plannen en besluiten? En hoe breng je dit vervolgens verder tot resultaten? Je ontdekt het in het OntwikkelingsAtelier. Dat kan zowel individueel als met je team. Het resultaat: vergaderingen kosten minder tijd en de kwaliteit en acceptatie van besluiten nemen toe.

Vraag als ondernemer feedback op je ideeën

Het mooie van het ondernemerschap is dat je zelf je richting bepaalt, maar soms kun je wel een klankbord gebruiken. Heb je een idee waarover je van gedachten wilt wisselen? In het OntwikkelingsAtelier krijg je eerlijke feedback. Wij denken met je mee, coachen je en geven advies. De kracht van het OntwikkelingsAtelier is dat wij creativiteit en structuur combineren. Het resultaat: inzicht in de haalbaarheid van je idee, focus en als je wilt ook een plan van aanpak voor de uitvoering.

Welke werkvormen gebruiken we voor persoonlijke ontwikkeling?

Welke werkvormen we inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, is afhankelijk van de persoon of groep die wij begeleiden.
Er zijn allerlei beproefde modellen, methoden en gereedschappen die we kunnen inzetten om een helder beeld te krijgen en de ontwikkeling te voeden, zoals het kernkwadrantenmodel van Ofman, de negen teamrollen van Belbin, de leiderschapsstijlen van Quinn en de modellen van Hersey en Blanchard.
Oefenen met gedrag, communicatieve vaardigheden en leiderschap kan in een rollenspel. Zijn er stagnaties of terugkerende conflicten? Dan onderzoeken we de oorzaken daarvan door groepsopstellingen te maken om relaties tussen personen te verduidelijken. Nieuwe en onorthodoxe werkvormen kunnen eveneens effectief zijn, zoals beeldhouwen of boetseren in ons atelier, of muziek maken. En ook een stevige wandeling op het strand of in het bos kan verfrissende inzichten opleveren.

Waar werken we aan persoonlijke ontwikkeling?

We werken op de plaats die het best past bij de ontwikkeling van de persoon of groep die wij begeleiden. Dat kan in ons grote en professioneel ingerichte atelier voor beeldende kunst zijn, maar ook op de zolder van een kasteel, op het strand, in de boomgaard bij een boerderij of in een ruisend bos. Samen bepalen we welke plek inspireert of juist de nodige rust brengt voor je ontwikkeling.