Wie ben ik

Mijn naam is Kees Kranenburg en ik ben de eigenaar van het OntwikkelingsAtelier. Ik ben opgegroeid in de creatieve kunsten. Als gepromoveerd natuurkundige, voormalig manager en bestuurder combineer ik mijn creativiteit met procesmatig en gestructureerd denken en doen. Bovendien ben ik IAF-gecertificeerd (International Association of Facilitators) procesbegeleider, facilitator, moderator en (dag)voorzitter. Deze unieke combinatie van ervaring en vaardigheden zet ik in voor mijn passie: de ontwikkeling van mensen. Dit doe ik als coach, facilitator en beeldend kunstenaar. En dat al meer dan 25 jaar.

Kees in actie
Teaming on Aletz

De samenleving verrijken door mensen in hun kracht te zetten

Ik heb in mijn leven een duidelijke keuze gemaakt: ik doe alleen nog de dingen die er voor mij echt toe doen. Dat betekent dat ik mijn talent wil benutten om mensen en groepen een stap verder te helpen. Ik zet mensen in hun kracht, zodat ze zich volledig kunnen ontplooien. Want als je doet waar je goed in bent en wat je leuk en belangrijk vindt, word je een gelukkiger mens. In groepen spelen zich vaak allerlei processen af die niet effectief zijn en waar de groepsleden last van hebben. Door die processen aan het licht te brengen en te helpen vervangen door een effectievere manier van samenwerken, hoop ik de samenleving te verrijken.

Veelzijdige hulp bij ontwikkeling

Als je individuele ontwikkelingsvragen hebt, werk ik er met jou aan om bijvoorbeeld jezelf en je biografie in beeld te krijgen, je dromen en beelden te verscherpen tot een visie en doelen, en om je talenten en mogelijkheden te ontdekken. Ook bestaande teams en teams in wording kunnen op mijn hulp rekenen – of het er nu om gaat de bedoeling van het team te verhelderen, een hecht team te vormen of groepsprocessen in beeld te brengen en in te richten. Met de IAF-certificatie op zak begeleid ik individuen, kleine en grote groepen om knopen te ontwarren, een visie te vinden, plannen te ontwikkelen en vooral beweging te maken. Wat de ontwikkelvraag ook is, ik maak creativiteit vrij, help je bronnen en perspectieven te vinden en doelgericht in beweging te komen.

Mijn netwerk

Het OntwikkelingsAtelier heeft een breed netwerk, dat klaarstaat om ingeschakeld te worden. Voor de begeleiding van grote groepen werk ik bijvoorbeeld met extra begeleiders, die natuurlijk ook allemaal een IAF-certificatie hebben. Maar ook professionals uit andere disciplines, zoals een verhalenverteller, acteur, filosoof, topsporter of musicus, kunnen je bijeenkomst verrijken en verdiepen.

admin